Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros, túrós lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 kisebb tojás
  • csipet só
  • 2,5 dl tej

Töltelék

  • 80 dkg túró
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csokor kapor (apróra vágva)
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítése

z élesztőt a langyos, édes tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedagasztjuk és kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott, lisztezett 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a tölteléket.

Töltelék: A túrót a cukorral, 3 tojássárgájával, a búzadarával és a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Az elkészített tölteléket a tésztára simítjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojássárgájával, és ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.

(A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kapros-turos-lepeny-2/