Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Kapros-túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kapros-túrós lepény egyszerre sós és édeskés, így tökéletes választás azoknak, akik valami különlegesre vágynak. A kapor frissessége és a túró krémessége remek párost alkot.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2017.11.23.

Tésztához:

Töltelék:

Máz:

Elkészítése

Tészta:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a tojássárgákat és az élesztős tejet beleöntve elkezdjük összegyúrni. Apránként hozzádolgozzuk az olajat és a vajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől és a táltól. A tetejét liszttel megszórjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Töltelék:

A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a kétféle cukrot, a sót és a pudingport. Az egészet alaposan összekeverjük. A kaprot finomra aprítjuk, és a túrós töltelékhez keverjük.

Máz:

A tejfölt kikeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral.

Összeállítás:

A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd egy 20*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy olajjal kikenünk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük és megszórjuk búzadarával. Erre kenjük rá a túrós tölteléket, majd a tetejére simítjuk a cukros-tojásos tejfölt. Az elkészített süteményt 20 percig pihentetjük.

Sütés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a lepényt körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül felvágjuk és tálaljuk.

Tipp:

A kapros-túrós lepény tetejére a sütés vége felé reszelt sajtot is szórhatunk, így még különlegesebb lesz. A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy apróra vágott újhagymával is, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is