Elkészítése
Tészta:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a tojássárgákat és az élesztős tejet beleöntve elkezdjük összegyúrni. Apránként hozzádolgozzuk az olajat és a vajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől és a táltól. A tetejét liszttel megszórjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Töltelék:
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a kétféle cukrot, a sót és a pudingport. Az egészet alaposan összekeverjük. A kaprot finomra aprítjuk, és a túrós töltelékhez keverjük.
Máz:
A tejfölt kikeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Összeállítás:
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd egy 20*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy olajjal kikenünk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük és megszórjuk búzadarával. Erre kenjük rá a túrós tölteléket, majd a tetejére simítjuk a cukros-tojásos tejfölt. Az elkészített süteményt 20 percig pihentetjük.
Sütés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a lepényt körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül felvágjuk és tálaljuk.
Tipp:
A kapros-túrós lepény tetejére a sütés vége felé reszelt sajtot is szórhatunk, így még különlegesebb lesz. A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy apróra vágott újhagymával is, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk.

