Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros túrós lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej

A töltelékhez

  • 0,5 kg túró
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg liszt
  • kapor
  • só

Elkészítése

A vajat a 2 tojás sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig dolgozzuk a masszát míg sima, szivacsszerű tésztát kapunk. Tepsibe tesszük és egyenletesen belesimítjuk. Rákenjük az előre elkészített tölteléket, melybe a túrót, vajat, kaprot, sót és a tojások keményre vert habját tettük. Így hagyjuk a tésztát langyos helyen megkelni majd rákenjük a tetejére az 1 tojás sárgájából és fél dl tejölből készített masszát. Előmelegített sütőben, tartalék lángon szép pirosra sütjük. ha esetleg nem sósan hanem édesen szeretjük akkor a kapor helyett a töltelékbe 5 dkg mazsolát és 10-15 dkg cukrot teszünk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kapros-turos-lepeny/