Elkészítése
Tészta:
Egy tálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.
Egy másik edényben keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgákat.
A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé a tésztát. 4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük hűtőbe.
Töltelékek:
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket. A gesztenyés töltelék hozzávalóit keverjük össze.
A mákos töltelékhez a tejet forraljuk fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsük rá a mák és keverjük el, végül dolgozzuk bele a meggyet is.
Összeállítás:
Ha a töltelékek elkészültek, akkor kivesszük a tésztát a hűtőből.
A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm vastagra). Erre helyezzük a tölteléket és egyenletesen elkenjük.
A tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre és kissé nyomkodjuk rá. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit egyenletesen.
Sütés:
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 5 cm-re tesszük a rudakat. Szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg vékonyan tojássárgájával és hagyjuk megszáradni.
Száradás után kenjük meg a tojásfehérjével vékonyan és ezt is hagyjuk megszáradni.
Ha megszáradtak a bejglik, 180 fokos előmelegített sütőben (kb 25-30 perc) alatt készre sütjük.

