Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Karácsonyi fenyőtoboz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszteket összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal, majd mélyedést készítünk a közepébe és beleöntjük a langyos-cukros tejben elmorzsolt élesztőt és megszórjuk kevés liszttel, majd hagyjuk megkelni. A tojást elkeverjük a citromhéjjal, a tejföllel és a cukorral, majd összegyúrjuk a két anyagot, dagasztjuk és letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát kb 3 mm kinyújtjuk, majd 2,5 cm […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Malnahab
Beküldte: 2020.12.16.

Tésztához

Kenéshez

Tetejére

Elkészítése

A liszteket összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal, majd mélyedést készítünk a közepébe és beleöntjük a langyos-cukros tejben elmorzsolt élesztőt és megszórjuk kevés liszttel, majd hagyjuk megkelni.

A tojást elkeverjük a citromhéjjal, a tejföllel és a cukorral, majd összegyúrjuk a két anyagot, dagasztjuk és letakarva kelesztjük.

A megkelt tésztát kb 3 mm kinyújtjuk, majd 2,5 cm széles és kb 10 cm hosszú csíkokat vágunk a tésztából. A tésztacsíkokat megkenjük tökmagolajjal, megszórjuk darált tökmaggal, félig bevagdossuk a hoszabbik oldala mentén és szorosan feltekerjük, az aljára hajtva a végét.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra hézagosan elhelyezzük a feltekert tésztákat, megkelesztjük, megkenjük a tejjel kikevert tojássárgával és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 18 perc alatt.

Kivesszük a sütőből, megspricceljük hideg vízzel és konyharuhával letakarva kihűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Malnahab
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is