Az élesztőből, 2 kanál lisztből, 2 mokkáskanál cukorból és 0,5 dl langyos tejből kovászt készítünk. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és az élesztőt, majd alaposan kikavarjuk. Miután a kovász megkelt, a tálba helyezett 1 kg liszt közepébe tesszük. Hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, 4 dl joghurtot, a sót és 4 dl langyos tejet, majd lágy tésztát dagasztunk belőle kb. 20-25 percig. Ezután beledolgozzuk a 10 dkg olvasztott vajat, amíg a tészta ragad a kezünkhöz. A tésztát 1,5 órán át kelesztjük.
Kelés után a tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket henger alakúra formázzuk. Minden hengert külön-külön fonatként formázunk meg, így 3 darab fonott kalácsot kapunk. A kalácsokat lábasba vagy sütőformába helyezzük, és további 25 percig kelesztjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!