Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál tej

Krém

  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, majd 30 percig pihentetjük hűvös helyen.

Ezután egyenként kinyújtjuk a cipókat sütőlap nagyságúra, és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet.

A masszát simára keverjük, és amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra.

A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk, majd csak másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/karamellas-pite/