Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Karika fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg margarin 2 darab tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor csipet só 3 dkg élesztő 2,5 dl tej kevés rum A sütéshez: pálmaolaj A tetejére: vaníliás cukor Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • kevés rum

A sütéshez:

  • pálmaolaj

A tetejére:

  • vaníliás cukor


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, majd dagasztjuk.

Fél órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán, óvatosan nyújtófával 1-2 cm  vékonyra sodorjuk és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket kisebb szaggatóval szaggatjuk ki.

A kiszúrt fánkokat letakarjuk és a duplájára kelesztjük.

Nem túl forró olajban kisütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Ballagási receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is