Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karika fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • kevés rum

A sütéshez:

  • pálmaolaj

A tetejére:

  • vaníliás cukor


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, majd dagasztjuk.

Fél órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán, óvatosan nyújtófával 1-2 cm  vékonyra sodorjuk és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket kisebb szaggatóval szaggatjuk ki.

A kiszúrt fánkokat letakarjuk és a duplájára kelesztjük.

Nem túl forró olajban kisütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/karika-fank/