Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelesztés nélküli kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

A tetejére

  • 1 tojás

A sós kifli lekenéséhez

  • 4 dkg vaj
  • só

A mákos kiflihez

  • 8 dkg darált mák
  • cukor
  • 1 citrom héja
  • tej

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi alapanyaggal összedolgozzuk és szép simára dagasztjuk.

Két cipót formázunk belőle (most kisebb kiflikre vágytam, így elfeleztem). Ha nagyobbat szeretnénk, akkor egy cipónk legyen csak.

Kör alakúra kinyújtjuk a tésztákat. A sósat puha vajjal lekenjük, majd egy kis sóval megszórjuk. 8 cikkre vágjuk és a szélesebb felétől indulva feltekerjük, majd sütőpapírral fedett tepsire sorakoztjuk.

Felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.

A másik cipót is kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A cikkek szélesebbik felére teszünk a mákos töltelékből, majd feltekerjük. Ezeket is a tepsibe tesszük és tojással lekenjük.

Hideg sütőbe téve, 190 fokra bekapcsolva szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelesztes-nelkuli-kifli-2/