Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Kelesztett almafánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 dkg alma (reszelt) 1 tasak (7 gr) instant élesztő 1 ek porcukor 5 dl tej 5 dkg margarin 2 db tojás 1 kávéskanál só Elkészítése: 1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt. Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.12.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg alma (reszelt)
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
  • 1 ek porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só


Elkészítése:

1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.

Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.

Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is