Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Kelt csöröge masnifánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. Tálba téve duplájára kelesztjük letakarva. A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval. Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam és a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam, majd az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta. Még 10 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.16.

Hozzávalók:

Valamint:

Elkészítése

Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.

Tálba téve duplájára kelesztjük letakarva.

A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval. Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam és a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam, majd az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta.

Még 10 percet letakarva kelesztjük.

Közepesen meleg olajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük. Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütjük. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.

Házi baracklekvárral fogyasztottuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is