Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt csöröge masnifánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • csipet só

Valamint:

  • 4 dl olaj
  • porcukor

Elkészítése

Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.

Tálba téve duplájára kelesztjük letakarva.

A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval. Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam és a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam, majd az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta.

Még 10 percet letakarva kelesztjük.

Közepesen meleg olajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük. Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütjük. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.

Házi baracklekvárral fogyasztottuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-csoroge-masnifank/