Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt csöröge recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • vaníliás porcukor a szóráshoz


Elkészítése:

Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.

3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.

Csiga alakzatokat is készítettem. 10 cm hosszú, 1,5 cm-es csíkokat vágunk és feltekerjük. Fogpiszkávól megtűzzük, hogy szét ne nyíljon.

A maradék tésztából rombuszokat vágtam. A forma felső részén 1,5 cm hosszan bevágtam és átfűztem a szemben lévő sarkát.

Forró olajban, fedő alatt kisütjük. Lecsepegtetjük a kisült csörögefánkot és vaníliás porcukorral megszórjuk.

Házi baracklekvárral fogyasztottuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-csoroge/