Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csipet só
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés cukorral és a meleg tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Fél órát meleg helyen, letakarva pihentetjük. Amikor megkelt, 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval tetszőleges formákra vágjuk. Olajban, fedő alatt sütjük aranybarnára.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-csorogefank/