Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt hájas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált háj
  • 65 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • szilvalekvár (vagy barack)
  • porcukor (a szóráshoz )

Elkészítése

A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!

A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle.

Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-hajas/