Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Kelt húsvéti nyuszik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2,5 dkg friss élesztő 6 dkg cukor 1,5 dl tej 30 dkg finomliszt 1 kk só 3 tojássárgája 0,5 citromból nyert citromlé 10 dkg vaj 1 tojás 10 szem fekete bors Elkészítése: Egy tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2016.04.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 3 tojássárgája
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 10 szem fekete bors


Elkészítése:

Egy tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk.

Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a felolvasztott de nem forró vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, fényesre dagasztjuk, majd lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe tesszük (a nagyobb a teste, a kisebb a feje).

A maradék tésztából (nagyon pici adagokból) készítjük el a fülüket, lábukat és az orrukat. Egész borsszem a szemük.

Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranyszínűre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is