Elkészítése
2 dl tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a 3 dkg cukrot, az élesztőt, és az 50 dkg lisztből kimért 20 dkg-ot. Alaposan kikeverjük, és meleg helyen hagyjuk kelni. A maradék liszthez hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a sót és a tojássárgáját. A maradék tejet szintén meglangyosítjuk, a margarint megolvasztjuk. Amikor a kovász megkelt, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és elkezdjük dagasztani.
Dagasztás közben fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott margarint és a maradék tejet. Addig dolgozzuk, amíg majdnem rétestészta keménységű tésztát kapunk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik feléhez kakaóport és három evőkanál tejet keverünk, majd alaposan átdolgozzuk. Mindkét tésztát külön edényben meleg helyen kelesztjük körülbelül háromnegyed óráig.
Amikor a tészták megkeltek, henger alakúra sodorjuk őket, majd összecsavarjuk, és zsírozott, lisztezett kuglófformába helyezzük. A formában még egyszer kelesztjük, majd sütés előtt lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben először 200 fokon sütjük 20 percig, majd a hőfokot 160-170 fokra csökkentjük, és további 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha a tészta túl gyorsan pirul, sütőpapírt helyezünk a tetejére, hogy ne égjen meg.
Sütés után a formában hagyjuk pihenni 15 percig, majd kivesszük, és rácsra tesszük kihűlni. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

