Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
- 3 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 5 dkg zsír
Tetejére:
- 50-60 dkg fejtett meggy
- 4 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojássárgája
Elkészítése:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírral, a tojássárgákkal a csipet sóval együtt és tésztát gyúrunk belőle.
Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és a tésztát kézzel beleigazgatjuk. Megszórjuk a meggyel.
A tejfölt kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal, majd a meggyre locsoljuk. 20-25 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a megkelt tésztát betoljuk és a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra. 35-40 percig sütjük (túpróbát végezzünk!).

