Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Kelt pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a tojásokat pedig szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a liszt és a tej felét, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, a sót és a lisztet. Egy fakanállal addig keverjük, amíg hólyagos tésztát nem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.08.

Tészta

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a tojásokat pedig szétválasztjuk.

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a liszt és a tej felét, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, a sót és a lisztet. Egy fakanállal addig keverjük, amíg hólyagos tésztát nem kapunk.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.

A tésztát letakarva meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután újra alaposan átkeverjük, majd további 20 percig kelesztjük.

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a megkelt tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk, és tejjel lekenjük.

A tésztát megszórjuk a magozott cseresznyével és a cukrozott darált dióval. Az előmelegített, 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc).

A kész pitét hagyjuk kissé hűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is