Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a tojásokat pedig szétválasztjuk.
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a liszt és a tej felét, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, a sót és a lisztet. Egy fakanállal addig keverjük, amíg hólyagos tésztát nem kapunk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát letakarva meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ezután újra alaposan átkeverjük, majd további 20 percig kelesztjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a megkelt tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk, és tejjel lekenjük.
A tésztát megszórjuk a magozott cseresznyével és a cukrozott darált dióval. Az előmelegített, 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc).
A kész pitét hagyjuk kissé hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!