Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Kelt rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is bele dolgozzuk. Három részre osztjuk és cipót formálunk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.22.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta:

A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is bele dolgozzuk. Három részre osztjuk és cipót formálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk 1 cm vékonyra, meghintjük búzadarával, majd a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és felcsavarjuk, mint a kalácsot. Zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a többi cipóval is ugyanígy járunk el.

Töltelék:

A gyalult tököt és a hámozott, vékonyra szeletelt almát egy tálba tesszük, megszórjuk cukorral (vagy folyékony édesítőt öntünk rá), majd hozzáadjuk a sót, citromlét és az apróra vágott kaprot. Ezt egy nappal előtte készítjük el, hogy jól összeérjen. Amikor készítjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot, majd jól összekeverjük, és ezt kenjük a kinyújtott tésztára. A tepsiben addig hagyjuk kelni, amíg a sütő előmelegedik, közben a felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 50 perc alatt készre sütjük. Csak akkor fordítjuk ki a tepsiből, amikor teljesen kihűlt, majd a papírt lehúzzuk róla, visszafordítjuk, és vizes, éles késsel szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is