Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Kelt rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból egy finom kelt tésztát dagasztunk. Ha dagasztógépet használunk, minden hozzávalót beleteszünk a kenyérsütőgépbe, és ott végezzük el a dagasztást. Az élesztőt egy kiskanál cukorral összekevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, amíg a tészta szép fényes nem lesz. A tésztát 1 órán át kelesztjük, majd három cipóra osztjuk. A cipókat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2012.12.15.

Tésztához

Túrós töltelékhez

Mákos töltelékhez

Cseresznyés töltelékhez

Rudak lekenéséhez

A puhító kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból egy finom kelt tésztát dagasztunk. Ha dagasztógépet használunk, minden hozzávalót beleteszünk a kenyérsütőgépbe, és ott végezzük el a dagasztást. Az élesztőt egy kiskanál cukorral összekevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, amíg a tészta szép fényes nem lesz.

A tésztát 1 órán át kelesztjük, majd három cipóra osztjuk. A cipókat tepsi méretűre nyújtjuk, megtöltjük a kiválasztott töltelékkel, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, majd olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és további fél órán át pihentetjük.

Ezután tojásfehérje és tej keverékével lekenjük a rudakat, és 200 fokos sütőben kezdjük sütni. Kb. 20 perc után fóliát helyezünk a tetejére, hogy ne süljön túl gyorsan, majd 10 perc múlva vaníliás tejjel meglocsoljuk. Még 5 perc után ismét megöntözzük vaníliás tejjel, és további 10 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is