A tészta hozzávalóiból egy finom kelt tésztát dagasztunk. Ha dagasztógépet használunk, minden hozzávalót beleteszünk a kenyérsütőgépbe, és ott végezzük el a dagasztást. Az élesztőt egy kiskanál cukorral összekevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, amíg a tészta szép fényes nem lesz.
A tésztát 1 órán át kelesztjük, majd három cipóra osztjuk. A cipókat tepsi méretűre nyújtjuk, megtöltjük a kiválasztott töltelékkel, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, majd olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és további fél órán át pihentetjük.
Ezután tojásfehérje és tej keverékével lekenjük a rudakat, és 200 fokos sütőben kezdjük sütni. Kb. 20 perc után fóliát helyezünk a tetejére, hogy ne süljön túl gyorsan, majd 10 perc múlva vaníliás tejjel meglocsoljuk. Még 5 perc után ismét megöntözzük vaníliás tejjel, és további 10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!