Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt tekert rudak baracklekvárral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • csipet só
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése

Az élesztőt pici cukorral a meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.

Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. 1-1 rudat összetekerünk.

Felhevített, de nem forró étolajban, lassú tűznél kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-tekert-rudak-baracklekvarral/