Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Kelt tészta tejszínnel (kalácshoz)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínt, 75 ml tejet és a cukrot langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben egy edénybe kimérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást és egynek a sárgáját, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adjuk hozzá a maradék tejet is. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.03.30.

Hozzávalók

Kenéshez

Elkészítése

A tejszínt, 75 ml tejet és a cukrot langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

Közben egy edénybe kimérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tojást és egynek a sárgáját, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adjuk hozzá a maradék tejet is. A liszt minősége befolyásolja, hogy szükség lesz-e rá.

Ha szépen összeállt a tészta, akkor jöhet 10-15 perc dagasztás. A tészta összeállítását és dagasztását is végezhetjük kézzel és géppel is.

Amint a tészta felülete szép selymes, akkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztából ízlés szerint készíthetünk kalácsokat, édes és sós péksüteményeket.

Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd 180 fokon szép pirosra sütjük kelesztés után.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is