Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt tésztából tulipán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej ( a dagasztáshoz)
  • 3 evőkanál kristálycukor

Töltelékhez

  • margarin
  • fahéj
  • kristálycukor
  • 1 db tojás
Kelt tésztából tulipán kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. 6 felé vágjuk, mindegyikből kis cipót formázunk és egyenként oválisra kisodorjuk.

Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk fahéjas cukorral és feltekerjük. Mindkét végét bevágjuk, de az egyik végét majdnem a feléig felvágjuk. Hosszabbik bevágásnál mindkét oldalához felhúzzuk (kép alapján).

Tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk kristálycukorral és előmelegített sütőben sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-tesztabol-tulipan/