Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kelt túrós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk és 10 percig hagyjuk kelni. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cipót formálunk belőle. Mindig egyet kinyújtunk vékonyra és a túró töltelékkel feléig megkenjük, majd szorosan feltekerjük és folpakkba csomagoljuk. Ha minddel elkészültünk 1 órára fagyasztóba tesszük. Majd […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.01.

Tésztához

Túró töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk és 10 percig hagyjuk kelni. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cipót formálunk belőle.

Mindig egyet kinyújtunk vékonyra és a túró töltelékkel feléig megkenjük, majd szorosan feltekerjük és folpakkba csomagoljuk.

Ha minddel elkészültünk 1 órára fagyasztóba tesszük. Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé. Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Nagyon kiadós és sokáig eláll.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is