Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt túrós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 3 dl langyos tej

Túró töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 7 dkg méz
  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • olvasztott margarin

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk és 10 percig hagyjuk kelni. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cipót formálunk belőle.

Mindig egyet kinyújtunk vékonyra és a túró töltelékkel feléig megkenjük, majd szorosan feltekerjük és folpakkba csomagoljuk.

Ha minddel elkészültünk 1 órára fagyasztóba tesszük. Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé. Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Nagyon kiadós és sokáig eláll.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kelt-turos-csiga/