Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Kelttésztában sült almakupola

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 dkg ékesztő 6 dkg cukor 30 dkg liszt+a szóráshoz 1,5 dl tej 2 tojássárgája 5 dkg vaj 1 cs vaníliás cukor 6 alma 15 dkg darált dió 10 dkg baracklekvár 1 tojás a kenéshez Elkészítése: Az élesztőt egy ek cukorral elkeverjük, kevés lisztet szórunk rá és ráöntünk fél dl langyos tejet, majd felfuttatjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dkg ékesztő
  • 6 dkg cukor
  • 30 dkg liszt+a szóráshoz
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 alma
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg baracklekvár
  • 1 tojás a kenéshez


Elkészítése:

Az élesztőt egy ek cukorral elkeverjük, kevés lisztet szórunk rá és ráöntünk fél dl langyos tejet, majd felfuttatjuk.

A maradék lisztet, cukrot, a tojássárgákat, a vajat, a vaníliás cukrot és egy mokkáskanálnyi sót egy nagyobb tálba tesszük.

Amikor az élesztő felfutott azt is beleöntjük a tálba és a maradék langyos tej hozzáadásávl sima tésztává dagasztjuk.

Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg a duplája nem lesz. Ha megkelt, még az edényben kissé átgyúrjuk, majd ismét megkelesztjük.

Amíg a tészta kel, megtisztítjuk és kettévágjuk az almákat és a megházukat kivesszük. A diót összekeverjük a lekvárral és az almákba, a magház helyére töltjük.

Amikor a tészta ismét megkelt átgyúrjuk, lisztezett deszkán kb fél cm vasragra nyújtjuk és 12 db, 8-10 cm-es átmérőjű korongot szaggatunk belőle. Mindegyikre egy fél töltött almát teszünk.

A visszamaradt tésztából vékony csíkokat vágunk és beburkoljuk vele az almát. Még 10-15 percig kelesztjük, majd lekenjük felvert tojással.

Az almákat tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük. A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is