Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Nagyi receptjei

Kemencés rozslisztes kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,3 kg kenyérliszt (Bl 80) vagy finomliszt (Bl 55) 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt 4 dkg friss élesztõ 1 kávéskanál cukor 2 ek só 0,9-1 l langyos víz Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatom. A liszteket átszitálom és elkeverem a sóval, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a szükséges mennyiségű langyos […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
15 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,3 kg kenyérliszt (Bl 80) vagy finomliszt (Bl 55)
  • 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
  • 4 dkg friss élesztõ
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 ek só
  • 0,9-1 l langyos víz


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatom.

A liszteket átszitálom és elkeverem a sóval, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a szükséges mennyiségű langyos vizet, majd kézzel, vagy géppel bedagasztom.

Letakarva, meleg helyen kb. 2 órát kelesztem.

Amikor kétszeresére kelt egy belisztezett sütőlapátra borítom. Három helyen éles késsel bevágom, majd a 220 fokos kemencébe tolom.

Másfél órát sütöm, majd kivéve vízzel bekenem. Fél óra elteltével a kihűlt kenyér szeletelhető.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is