Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1,5 dl víz
- 3 ek útifű maghéj
- 8 dkg kendermagliszt
- 4 dkg lenmagliszt
- 4 dkg tökmagliszt
- 3 ek szezámmag/lenmag/tökmag/napraforgómag
- 1 tk méz
- 3 ek kókuszolaj
- 1 marék szárított paradicsom
- néhány levél medvehagyma apróra vágva
- 1 púpos tk só
Elkészítése:
Egy hosszúkás kenyérsütő formát béleljünk ki sütőpapírral. (Az enyém kb. 20 centis.)
Vegyítsük össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, útifű maghéjat, szezámmagot, sót, valamint az apróra vágott szárított paradicsomot és medvehagymát. Egy másik tálban a tojásokat habverővel verjük kissé habosra, majd adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat. Verjük tovább, míg egynemű lesz a massza. Ezután keverjük össze a száraz résszel, majd a vizet is adjuk hozzá, és alaposan dolgozzuk össze.
Tegyük félre 10-15 percre, amíg a tészta kicsit besűrűsödik. Ezután kanalazzuk az előkészített formába, szórjuk a tetejére a magokat, és süssük 175 fokon 50 percig. A sütőből vegyük ki, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

