Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kenyér és focaccia tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2,5 dl langyos víz
  • 50 g olívaolaj
  • 80 g só
  • 12 g élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 250 g rétesliszt
  • 250 g finomliszt

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk a cukorral. A liszteket összeszitáljuk, a sóval és összekeverjük a felfuttatott élesztővel és a többi vízzel. Legutoljára hozzáadjuk az olajat, összegyúrjuk a tésztát és legalább 15 percig dagasztjuk.

Gombócot formálunk belőle, majd 2 órán át kelesztjük, amikor megkelt újra átdolgozzuk és gyengén újra gombócot formálunk belőle. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd letakarva még egy óráig kelesztjük. Késsel 4 vágást teszünk rá közel 1 cm mélyen, majd 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

A focaccia-hoz: A 2 óra kelesztés után egy nagy tepsibe tesszük a tésztát és fél óráig kelesztjük. Az ujjunk hegyével apró lyukakat teszünk a tésztára, majd teszünk rá egy pár csepp olíva olajat és sót. 250 fokon 10-15 percig sütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kenyer-es-focaccia-teszta/