Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselő fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg finomliszt
  • 4 db tojás

Krém

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tésztához a vizet a margarinnal egy fazékban forrni tesszük. Amikor forr, hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan keverve főzzük, amíg a massza össze nem áll (kb. 1 perc). A fazekat levesszük a tűzről, és még forrón, egyenként hozzákeverjük a tojásokat.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából kis halmokat formázunk (kb. 12-15 db). A fánkokat 225 fokos sütőben 25-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejet forrni tesszük. A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és ezt a tejhez keverve felfőzzük, amíg besűrűsödik. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a krémhez adjuk. A habot akár forrón, akár hidegen hozzákeverhetjük; hidegen keverve a krém folyósabb lesz. A végén hozzáadjuk a vaníliás cukrot, de hagyunk belőle egy keveset a fánkok tetejére.

Amikor a fánkok kihűltek, az aljukat levágjuk, és a közepüket megtöltjük a vaníliás krémmel. A tetejüket vaníliás porcukorral szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kepviselo-fank/