Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg olaj
- 30 dkg víz
- 10 tojás
Krémhez:
- 0,5 liter tej
- 6 dkg vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg felvert tejszín, vagy tojás fehérje
- vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- cukor
- porcukor
Elkészítése:
Forrázott tészta készítése:
A vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet hozzáadjuk, majd addig keverjük, míg elválik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről. Kihűlés után fokozatosan, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Mindegyikkel alaposan kikeverjük. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapírra kisebb halmokat nyomunk, és 180 fokon, gőzös sütőtérben kisütjük. (A tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz.)
Krém készítése:
A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk, a maradéktejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. Miután a tej felforrt, a pudingot beleöntjük, és felfőzzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A felvert tejszínt, vagy tojáshabot összekeverjük a pudinggal, és nyomózsákba helyezzük. A kisült tésztának levágjuk a tetejét, és az alját betöltjük a vaníliás krémmel.
Díszítés:
A krémmel megtöltött tésztákra csillagcsővel a cukorral felvert tejszínhabot nyomjuk, és a levágott tésztatetőt a hab tetejére helyezzük. A végén porcukorral megszórjuk.

