Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Képviselőfánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók A tésztához: 2,5 dl víz 25 dkg zsír csipet só 50 dkg liszt 9 tojás A krémhez: 1 liter tej 2 csomag vaníliás puding ízlés szerint cukor ( kb. 8-10 evőkaná) 1/2 liter habtejszín 1 csomag zselatin kevés vízben feloldva Elkészítése: A vizet, a zsírt és a sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
trarita
Beküldte: 2017.04.13.

Elkészítése

Hozzávalók

A tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 25 dkg zsír
  • csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 9 tojás

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • ízlés szerint cukor ( kb. 8-10 evőkaná)
  • 1/2 liter habtejszín
  • 1 csomag zselatin kevés vízben feloldva

Elkészítése:

A vizet, a zsírt és a sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, majd félre tesszük hűlni.

Ha már langyos a tészta, akkor egyesével hozzáekverjük a tojásokat robotgép segítéségével. Minden egyes tojást jól eldolgozunk a masszába.

Ha elkészült nyomózsákba tesszük és zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.

A sütő ajtaját nem szabad kinyitni amíg sül a tésztánk, mert összeesik. Ez nálam 15-20 perc volt. Persze függ a fánkok méretétől is a sütési idő.

Elkészítjük a krémet:

A tejszínből kemény habot verünk.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínhab felét, majd a felolvasztott zselatint.

A megsült, kihűlt, kettévágott tésztát megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal.

Tetejüket ráhelyezzük és porcukrozzuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is