Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 15 dkg sertészsír
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 tojás
  • 0,5 teáskanál cukor
  • csipet só
  • 3 dl víz

Krémhez

  • 4 tojásfehérje
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál zselatinpor

Habhoz

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

Egy edényben a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen felolvadt akkor a lisztet is hozzáadjuk.

Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.

A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.

Ezután csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Kellő távolságot kell hagyni a fánkok között, mert megnőnek sütés közben.

Előmelegített, 230 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra és további 10-15 percig sütjük.

Ha szép aranyszínűek lettek a fánkok, akkor a sütőt elzárjuk és az ajtaját résnyire kitámasztjuk. Így hagyjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.

A krém elkészítéséhez a pudingport, a tejjel, a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit hűlt, a keményre vert tojásfehérjét és a kb 0,5 dl vízben feloldott zselatint is beleforgatjuk.

A habhoz a tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd beletöltjük először a sárga krémet, utána a habot, majd a tetejüket visszatesszük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kepviselofank-24/