Elkészítése
Egy edénybe öntjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet, ezután visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától. Végleg elzárjuk a lángot alatta és kevergetjük, hogy kissé visszahűljön. A tojásokat egyenként belekeverjük robotgép segítségével, amíg szép sima és fényes, sűrű masszát kapunk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A masszát habzsákba tesszük és körkörösen felfelé haladva, 4-5 cm-es távolságban egymástól kis kupacokat nyomunk a papírra.
Vizet fújunk rájuk és a sütőbe téve maximum fél óra alatt készre sütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok!!!
Miután megsültek, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ezután robotgép segítségével elkészítjük a krémport és felverjük a tejszínt is. Levágjuk a fánkok tetejét és az üregekbe krémes krémet, arra pedig tejszínt nyomunk. Végül visszahelyezzük a kalapjaikat, meghintjük porcukorral és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!









