Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 dl víz
  • 3 dl étolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 8 tojás
  • 30 dkg finomliszt

Töltelék

  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej (2,8 %-os)
  • 250 ml habtejszín

Elkészítése

Egy edénybe öntjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet, ezután visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, míg a tészta elválik az edény falától. Végleg elzárjuk a lángot alatta és kevergetjük, hogy kissé visszahűljön. A tojásokat egyenként belekeverjük robotgép segítségével, amíg szép sima és fényes, sűrű masszát kapunk.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A masszát habzsákba tesszük és körkörösen felfelé haladva, 4-5 cm-es távolságban egymástól kis kupacokat nyomunk a papírra.

Vizet fújunk rájuk és a sütőbe téve maximum fél óra alatt készre sütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok!!!

Miután megsültek, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Ezután robotgép segítségével elkészítjük a krémport és felverjük a tejszínt is. Levágjuk a fánkok tetejét és az üregekbe krémes krémet, arra pedig tejszínt nyomunk. Végül visszahelyezzük a kalapjaikat, meghintjük porcukorral és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kepviselofank-28/