Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Képviselőfánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A zsírt a vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyesével belekeverjük a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni, majd habzsákba töltjük, és diónyi adagokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. 200-220 fokon sütjük 15 percig, majd 180 fokon további […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.29.

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A zsírt a vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyesével belekeverjük a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni, majd habzsákba töltjük, és diónyi adagokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. 200-220 fokon sütjük 15 percig, majd 180 fokon további 15 percig.

Krém elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet és lassan belekeverjük a lisztet. Gőz felett sűrűre főzzük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Díszítés

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel és tejszínhabbal díszítjük. Porcukorral meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is