Elkészítése
A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír teljesen elolvadt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik a lábas aljától és falától. Ezután langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tésztához, és alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, amikor a tészta szép fényes lesz.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és diónál nagyobb halmokat nyomunk a tepsire, egymástól távolabb, mert sülés közben a tészta megnő. Az adagból körülbelül 16 nagy fánk lesz.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a tésztát betesszük sülni. Az első 20 percben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, különben a tészta összeesik. Ezután a hőfokot 150 fokra mérsékeljük, és még további 20-25 percig sütjük, amíg a fánkok jó ropogósak lesznek.
Amikor megsültek, a fánkok kalapjait levágjuk, majd a kalapokat karamellmázba mártjuk (porcukorral meghintve is mutatós).
Krémet készítünk:
A vaníliás pudingport a cukorral (10 dkg + vaníliás cukor) és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és felfőzzük. Közben a tojásfehérjéket 7 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd apránként beleforgatjuk a vaníliás krémbe. Visszatesszük a tűzre, és kézi botmixerrel még 3-4 percig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz.
A krémet egy tálba öntjük, hagyjuk kihűlni, majd a fánkokat megtöltjük vele. A fánkok egyik felét csak a vaníliás krémmel töltjük, a másik felére pedig tejszínhabot is teszünk a krém mellé.
Így mindkét verzió ízletes, és szépen tálalható!

