Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Kevert almafánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg liszt 3/4 tasak sütőpor 1 mk őrölt fahéj csipet só 1 tojás 3 közepes, savanykás alma Elkészítése: Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát. Nem túl […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 közepes, savanykás alma


Elkészítése:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is