Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kevert almafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 közepes, savanykás alma


Elkészítése:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kevert-almafank/