Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Klasszikus csöröge recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 1 evőkanál rum

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd lefedve pihentetjük 15 percig.

Lisztezett felületen fél cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és rombuszokra vágjuk. A közepükön hosszanti irányban bevágjuk és az egyik csücsköt a vágáson áthúzzuk.

Bő olajat forrósítunk és fánkokat szép aranyszínűre sütjük néhány perc alatt időnként megforgatva, majd kiemeljük. Alaposan lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/klasszikus-csoroge/