Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet, sót, margarint és 2 csomag vaníliás cukrot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a 4 tojás sárgáját. Könnyű tésztát gyúrunk belőle. Ha túl kemény lenne, egy kis tejet adunk hozzá. A tésztát fél óráig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a 4 tojás fehérjét, 2 evőkanál vizet és 30 dkg cukrot gőz felett kemény habbá verjük. Miután a hab kész, levesszük a gőzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket és a maradék vaníliás cukrot.
A pihentetett tésztát kettévágjuk, majd mindkét darabot téglalap alakúra nyújtjuk. A kókuszos masszát egyenletesen rákenjük a tésztalapokra. A tészták széleit behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát szeletekre vágjuk, és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek.
Sztori:
Ez a sütemény a család és a barátok nagy kedvence. Könnyen elkészíthető, és akár hétköznap, akár vasárnapi ebéd után is tökéletes desszert.