Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 80 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 dkg élesztő

Kenéshez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • margarin (a tepsi kenéséhez )

Elkészítése

Az élesztős tésztákat gyakran a kenyérsütő gépben készítem el, ahol nem szükséges külön felfuttatni az élesztőt, mivel a gép bedagasztja és meg is keleszti a tésztát. Természetesen hagyományos módon is elkészíthető a tészta.

Először egy tálba öntöm az átszitált lisztet, majd a közepén egy kis fészket készítek. Ebbe belemorzsolom az élesztőt, megszórom egy kevés cukorral, és kevés tejet öntök rá. Ezt az élesztős, cukros, tejes keveréket elkeverem, majd annyi lisztet veszek fel hozzá, hogy kovász képződjön a fészek közepén. Hagyom kicsit állni, hogy az élesztő dolgozni kezdjen.

Ezután hozzáadom a fennmaradt cukrot, majd a tejjel alaposan kidagasztom a tésztát. Miután megkelt, fél centi vastagságúra nyújtom ki. Családi adagnál akár két részre is oszthatjuk a tésztát. A kinyújtott tésztát megkenem a margarin, porcukor és kókuszreszelék keverékével, majd szorosan feltekerem.

A tésztát kb. 2 centis darabokra vágom, és fektetve egy kikent tepsibe sorakoztatom őket, ügyelve arra, hogy a tészta végeit a csigák alá hajtsam, hogy ne forduljanak ki sütés közben. Ha körben a csigák szélét kissé megnyomkodom, a közepük szépen kiemelkedik sütéskor.

Végül hagyom még kicsit kelni, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kokuszos-csiga-4/