Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Könnyű olaszos kelt pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tej
  • víz (amennyit felvesz)

Töltelék

  • 10 dkg bacon (kockára vágva )
  • 1 fej vöröshagyma (karikákra vágva )
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott )
  • 2 db burgonya (főtt, kockára vágott )
  • 20 dkg tök (kockákra vágva )
  • 1 konzerv sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • rozmaring

Megkenéshez

  • 1 db tojás (felverve)
Könnyű olaszos kelt pite

Elkészítése

Összekeverjük a lisztet és a sót. Két fészket készítünk bele, egyikbe a tojás kerül, a másikba a langyos tej, a cukor és az élesztő. Beleöntjük az olajat. Megvárjuk míg felfut az élesztő, majd gyengéden elkezdjük összeállítani. Ha szükséges, langyos vizet tegyünk hozzá, hogy laza legyen a kelt tészta. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától. 20-30 percig meleg helyen kelesztjük.

Lepirítjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát egy pici zsiradékon. Beletesszük a többi hozzávalót és alaposan átpirítjuk ismét. Végül beletesszük a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük.

4 gombócra osztjuk a tésztát és a tölteléket. Félujjnyi vastag kör alakúra kinyújtjuk, beletöltjük a masszát az egyik oldalra púposan. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig szépen eldolgozzuk.

Felvert tojással megkenjük majd 220 fokos sütőben 20 percig sütjük, a végén légkeverő fokozaton pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/konnyu-olaszos-kelt-pite/