Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A korongos kalács látványos és puha kelt sütemény, amely egyedi formázásának köszönhetően nemcsak finom, de mutatós is. A tészta enyhén citromos íze és a rétegek közé szórt dió vagy cukor teszi igazán különlegessé. Vendégvárónak és ünnepi asztalra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.17.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojásokkal és egy csipet sóval tálba tesszük, majd elkeverjük. A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Az élesztős tejet a lisztes keverékhez adjuk, és kb. 10 percig dagasztjuk, amíg rugalmas tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. Egy lisztbe mártott bögre segítségével korongokat szaggatunk belőle, amelyeket olvasztott vajba mártunk, majd egymást kissé fedve egy 26 cm-es sütőformába helyezünk. A korongokat tetszés szerint megszórhatjuk dióval és kristálycukorral is.

Kelesztés és sütés

A formába rakott tésztát ismét pihentetjük, amíg szépen megkel. Sütés előtt megszórhatjuk darált dióval és vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp

A korongos kalácsot tölthetjük csokoládékrémmel vagy más ízesítéssel is, ha változatosságra vágyunk. Sós változatban is elkészíthető, például kenyértésztából, megszórva kukoricadarával, szezámmal vagy köménnyel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is