Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet a margarinnal, a zsírral, a sütőporral, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval összedolgozzuk. A masszát két egyforma részre osztjuk.
Töltelék elkészítése
A körtét meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsemlemorzsával.
Összeállítás
A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük. Meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a körte tölteléket.
A másik tésztalapot szintén kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással.
Sütés
Előmelegített sütőben, 170 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Tipp
A körte mellé adhatunk egy kevés fahéjat vagy reszelt citromhéjat is, hogy még illatosabb legyen a sütemény. A pite langyosan, vaníliás porcukorral megszórva a legfinomabb.
