Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A körtés pite egy egyszerűen elkészíthető, házias sütemény. A ropogós omlós tészta és az édes, fűszeres körte tökéletes párost alkot. Ideális választás hétvégi desszertnek vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.15.

Hozzávalók

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal, a zsírral, a sütőporral, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval összedolgozzuk. A masszát két egyforma részre osztjuk.

Töltelék elkészítése

A körtét meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsemlemorzsával.

Összeállítás

A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük. Meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a körte tölteléket.

A másik tésztalapot szintén kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással.

Sütés

Előmelegített sütőben, 170 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Tipp

A körte mellé adhatunk egy kevés fahéjat vagy reszelt citromhéjat is, hogy még illatosabb legyen a sütemény. A pite langyosan, vaníliás porcukorral megszórva a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is