Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kötrés pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsír (disznó)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 1,5 közepes körte
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal, a zsírral, a sütőporral, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval összedolgozzuk. A masszát két egyforma részre osztjuk.

Töltelék elkészítése

A körtét meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsemlemorzsával.

Összeállítás

A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük. Meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a körte tölteléket.

A másik tésztalapot szintén kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással.

Sütés

Előmelegített sütőben, 170 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Tipp

A körte mellé adhatunk egy kevés fahéjat vagy reszelt citromhéjat is, hogy még illatosabb legyen a sütemény. A pite langyosan, vaníliás porcukorral megszórva a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kotres-pite/